Efectueaza o cautare in website!

Informaţii, definiţii, teoreme, formule, exerciţii şi probleme rezolvate din matematica de liceu.

Data publicarii: 19 Februarie, 2009

1) PUNCTE, DREPTE SI PLANE

Definitie:

O dreapta este perpendiculara pe un plan daca este perpendiculara pe orice dreapta din acel plan.

Teorema:

Daca o dreapta este perpendiculara pe doua drepte concurente continute intr-un plan, atunci dreapta este perpendiculara pe acel plan.

Teorema lui Thales:

Mai multe plane paralele determina pe doua drepte oarecare, pe care le intersecteaza, segmente respectiv proportionale.

Teorema lui Menelaus:

Doresti acces total la informatiile din site ? Click aici sau pe Anunturi si vezi ce ai de facut !

Adăugaţi un comentariu

Adăugaţi un comentariu
Introdu codul din imagine

Răspunsuri şi comentarii

geometrie

emili, 20.11.2011 15:37

puneti ceva concret ...........................................................................................................!!!

Răspuns: Vezi < http://www.profesoronline.ro/geometrie_sintetica_in_spatiu/ > si problemele din zona < http://www.profesoronline.ro/geometrie_16-2958-1.html ! > Aici sunt si lucrurile concrete de care ai nevoie !

multumim frumos

inginerul, 11.11.2009 17:48

astfel de informatii sunt utile la orice varsta si nivel de pregatire. mult succes in continuare, tare mult mi-ar placea sa evadati din domeniul abstractului pur si sa adaugati niste figuri, niste exemple. toate cele buine.

Răspuns: Aprecierea dvs îmi da încrederea ca sunt pe drumul cel bun si va multumesc pentru acest lucru! Proiectul meu e în desfasurare si voi tine cont de sugestia facuta!

Felicitari pentru site

Andreea, 09.08.2009 15:21

Felicitari pentru site-ul dumneavoastra! Sunt eleva in clasa a 12-a si chiar am nevoie de ajutor la capitolul matematica iar acest site chiar ma ajuta.Imi place matematica...atunci cand o inteleg,ceea ce nu se intampla la scoala intrucat nu ni se preda cu placere si prin urmare nici colegii mei si nici eu nu ne simtim prea atrasi de matematica atunci cand nu intelegem nimic.Felicitari din nou pentru munca depusa in construirea acestui site!

Răspuns: Multumesc mult pentru aprecieri si felicitari! Ma bucur sa constat ca demersul meu e bine-venit! Succes deplin in tot ce-ti propui! P.S.: Scuze pentru intarziere!

 

CATEGORII :


Arhiva blog-ului

 

 

http://dirigentia.blogspot.ro/p/noi.html

http://www.supermatematic

Developed by Hagau Ioan